آموزش میناکاری اصفهان هنر مینا روی مس از زیباترین و ظریف ترین رشته های صنایع دستی اصفهان می باشد. یادگیری حرفه ای میناکاری علاوه بر لذت از تولید ظروف میناکاری برای منزل خودتان، میتوانید با هدف کسب درآمد حرفه ای این رشته را ادامه داده و به روش های مختلف محصولات خود را به فروش برسانید. بهترین روش آموزش میناکاری استفاده از مقاله ها و کلیپ های رایگان شبکه های مجازی و اینترنت می باشد و پس از آن شرکت در کلاس های حرفه ای میناکاری زیر نظر استادکار های باتجربه و در کوتاه ترین زمان ممکن یک هنر لوکس کهن ایرانی را فرا میگیرید.
آموزش هنر مینا کاری
هنرلوکس در این آموزش سعی کرده است با تصاویر و محتوای خلاصه نحوه تولید مرحله به مرحله این رشته هنری آشنا نماید و نحوه شروع به کار را برای شما در حد تجربه خود ارئه دهیم.
اقلام مورد نیاز
قلم مو شنگ،قلم مو شماره 6،قلم مو شماره صفر مداد خش طراحی و سوزن دورگیری
رنگ میناکاری،گلیسیرین، صمغ، قطره چکان، خط کش
تولید قالب ظروف از مسی
شکل دادن قالب کلی ظرف به صورت خم کاری و وچکش کاری که از سخت ترین مرحله های تولید می باشد که استاد کار با استفاده از ورقه را با فشار هنگام چرخیدن بوسیله میله ایی که سر آن گرد است، خم می کنند و پس از آن به وسیله چکش، میل قلوه ،سندان و انبر، ورق مورد نظر را در آتش قرارداده و پس از نرم شدن به شکل دلخواه در می آورد.
پس از تمیز کردن کامل ظرف از هر گونه گرد و خاک و لکه که به روش های مختلفی انجام میشود به مرحله لعاب کاری میرسیم.
لعاب کاری
در این مرحله ظرف مسی مورد نظر به دو روش اسپری و دستی (غرقاب) لعاب کاری می شود و پس از آن برای خشک شدن ماده لعاب آن را در کوره قرار گرفته می شود.حرارت کوره بیش از 900 درجه می باشد که میتوان به جرئت از استاد کوره کار یکی از سخت ترین رشته های صنایع دستی می باشد که باید در کنار این حرارت زیاد باشد و ظروف را در زمان مورد نظر از کوره خارج نماید، چند ثانیه زود در یا دیرتر در آوردن ظرف از کوره باعث خراب شدن و یا سوختن آن می شود.
تا این مرحله توسط هیچ هنرجویی انجام نمیشود و تمامی کار استادکار می باشد که شما میتوانید گلدان و یا بشقاب لعاب کاری شده را در بازار های صنایع دستی به صورت آماده خریداری نمایید.
رنگ سازی و نقاشی ظرف
آموزش رایگان میناکاری
آموزش رایگان میناکاری ، پس از تهیه کردن ظرف مسی لعاب شده مورد نظر با تهیه رنگ های مخصوص میناکاری اقدام به آماده سازی رنگ ها مینماییم
پس آن عمل بوم زدن انجام داده میشود، بشتر ظروف مینا کاری رنگ لاجوردی و یا آبی فیروزه ای به زیر کار آن خورده می شود که عمل بوم زدن را شما میتوانید به صورت یکباره و یا در صورتی که احتمال میدهیم هنگام دست گرفت پاک میکنید میتوانید به صورت چند مرحله ای و قسمت به قسمت رنگ بزنید.
پس آن بستگی به نوع ظرف و طرح نقاشی خود روی ظرف روش ها و ابزار های متفاوتی برای کار در نظر گرفته می شود و در نهایت هیچ رنگ سفیدی روی ظرف باقی نمی ماند مگر این که در طرح شما نیاز به استفاده از رنگ سفید باشد که به وسیله ابزار مورد نیاز از رنگ سفید لعاب استفاده می گردد
پختن رنگ و نقش های میناکاری
آخرین مرحله ظرف باید درون کوره قرار بگیرد تا رنگ های زده شده روی آن در حرارت 500تا 900 درجه سانتیگراد پخته شود و باعث ثابت ماندن رنگ می شود.
دقت نمایید قبل از رفتن ظرف مورد نظر به کوره باید دقت نمایید و از ضربه خوردن و یا زدن انگشت دستتان روی ظرف خودداری نمایید چون کوچکترین بی دقتی در این مرحله باعث نازیبا شده ظرف شما می شود که پیشنهاد میشود پس از اتمام نقاشی ظرف را روی حرارت کم گاز قرار دهید تا ماده رنگ روی ان سفت شده و آسیب پذیری آن کم شود
کلاس میناکاری در بیشتر فرهنگسراهای شهداری و آموزشگاه های هنری برگذار می شود. شهر اصفهان با توجه به مرکز تولید، خرید و فروش عمده محصولات میناکاری می باشد از این رو تهیه اقلام مورد نیاز مینا کاری راحت می باشد.
ممنون مطلب خوبی بود