علل بیکاری

بیکاری
بیکاری
بیکاری

علل بیکاری ، بیکاری چیست ؟ به فردی بیکار گفته می شود که در سن کار باشد، جویای کار هم باشداما شغلی پیدا نکند. این سن تقریبا بین 15 تا 65 سال در نظر گرفته می شود.

علل بیکاری عموم مردم

  • واردات کالاهای خارجی و عدم حمایت دولت و ملت از تولیدات داخلی. وقتی برای ورود کالاهای خارجی که کشور ما ظرفیت تولید مشابه آن را دارد مجوز صادر می شود، تولید کنندگان داخلی با شکست موجه می شود و به دنبال آن افراد زیادی که در یک واحد تولیدی کار می کردند ٰ بیکار می شوند.

 

  • معمولا برای کارآفرینی بیشتر از طرح های بزرگ و ویژه حمایت می شود و طرح های کوچک نادیده گرفته می شوند. در صورتی که همین طرح های کوچک می توانند باعث ایجاد اشتغال و پیشرفت اقتصاد کشور بشوند.

  

  • کشور برای بسیاری از تولیدات خود و تهیه مواد اولیه به کشورهای دیگر متکی است . در چنین شرایطی تحریم ها باعث شدند که بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی راکد شوند و فعالیت نداشته باشند. به دنبال آن نیز افرادی که در این واحدها مشغول به کار بودند بیکار شدند.

 

  • نبودن ثبات مالی در کشور باعث شد تا افراد زیادی به سمت شغل های کاذب گرایش پیدا کنند. شغل هایی که با زحمت کمتر درآمد بیشتری برای شان داشته باشد مانند خرید و فروش سکه ، ماشین ، و فعالیت هایی مانند این.

 

  • حذف یارانه از هزینه های واحدهای صنعتی و تولیدی. برای مثال بعضی از واحدهای تولیدی با حذف یارانه برق و مواجه شدن با هزینه های هنگفتی که باید ماهیانه پرداخت می کردند مجبور به تعطیل کردن واحد صنعتی و تولیدی خود شدند و در پی آن افراد زیادی در این مجموعه بیکار شدند. حالا افرادی که بیکار شده بودند باید به ماهیانه 45 هزارتومان یارانه ای که دریافت می کردند دلخوش می بودند. پس در واقع این طرح که قرار بود به نفع قشر ضعیف جامعه تمام شود به ضرر همین قشر ضعیف و کارگر شد.

 

  • متکی بودن درآمدهای کشور به صادرات نفتی. اگر ما به جای اتکا به صادرات نفتی به پتانسیل های کاری و تولیدی داخلی توجه می کردیم وضعیت خیلی بهتر از این بود. در زمینه های مختلف مانند صنایع دستی ، تولید قطعات الکترونیکی و هزاران زمینه ی دیگر ما توان تولید و اشتغال زایی داریم. اما متاسفانه حمایت ها و فرهنگ سازی های لازم انجام نشده است.
  • افتادن بازار به دست گروه های خاص وارد کنند و ذی نفع. افرادی که چون وارد کننده های بزگی هستند اجازه نمیدهند بعضی از کالاها در داخل کشور تولید شود زیرا خودشان آسیب می بینند. آن ها با این کار آسیب های جبران ناپذیری به جامعه وارد کرده اند و همچنان …

 

بیکاری و اشتغال
بیکاری و اشتغال

علل بیکاری تحصیل کرده ها

  • به دنبال رشد جمعیت، تعداد افراد تحصیل کرده بعد از انقلاب بیشتر شد. این افراد نیز متناسب با تحصیلات خود به دنبال شغل مناسبی بودند. اما متاسفانه به دلیل اینکه قبل از آن تدابیر لازم برای افزایش ظرفیت بازار کار را نیندیشیده بودند، این افراد نتوانستند موقعیت مناسب شغلی خود را پیدا کنند.
  •  بیشتر مردم در سال های اخیر گرایش شدیدی به چند رشته ی تحصیلی خاص پیدا کردند. برای مثال اکثرا به سمت مهندسی یا پزشکی گرایش پیدا کردند و میزان ظرفیت بازار کار در این زمینه ها اشباع شد.
  • یکی دیگر از دلایل مهم بیکاری افراد تحصیل کرده نداشتن مهارت و تخصص کافی این افراد است. این مشکل بزرگ و اساسی به چند دلیل به وجود می آید :
    دلیل اول نبودن برنامه ریزی و آموزش صحیح در نظام آموزشی کشور است.

    دلیل دوم اینکه خود دانشجو بخاطر نداشتن علاقه به رشته ی تحصیلی و بی میلی پیگری لازم را برای کسب مهارت و افزایش دانش خود نمی کند.

    دلیل دیگر جهت دهی نشدن دانشجویان در جهت کسب مهارت است.
    به این منظور که اگر در بستر آموزشی کشور هم مطالبی به دلایل صحیح یا ناصحیح آموزش داده نمی شود، حداقل به دانشجو آگاهی داده شود و او را بیدار کنند تا خودش به دنبال کسب مهارت برود.

  • عدم بررسی بازار کار پیش از انتخاب رشته. مشاوران و کارشناسان مربوطه باید در موقع انتخاب رشته به مدارس رفته و با دانش آموزان در مورد میزان ظرفیت بازار کار در رشته های مختلف صحبت کنند. باید آگاهی لازم را به دانش آموزان بدهند تا با آگاهی کامل و چشم باز انتخاب رشته کنند.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *